Jeftiniji roming u EU

Bez autora
Jul 01 2012

Od danas je na snagu stupila odluka Evropske komisije o maksimalnim cenama poziva i SMS poruka u romingu za stanovnike Evropske Unije. Prema toj odluci, na EU cene poziva i SMS poruka u romingu za stanovnike Unije, su od dva do deset puta niže nego kod operatera mobilne telefonije u Srbiji.Operateri u EU za odlazni poziv mogu maksimalno da naplate 29 evrocenta, za SMS maksimalno devet evrocenti, a za prenos podataka u romingu najviše 70 evrocenti po megabajtu.

Jeftiniji roming u EUOd danas je na snagu stupila odluka Evropske komisije o maksimalnim cenama poziva i SMS poruka u romingu za stanovnike Evropske Unije.

Prema toj odluci, na EU cene poziva i SMS poruka u romingu za stanovnike Unije, su od dva do deset puta niže nego kod operatera mobilne telefonije u Srbiji.

Operateri u EU za odlazni poziv mogu maksimalno da naplate 29 evrocenta, za SMS maksimalno devet evrocenti, a za prenos podataka u romingu najviše 70 evrocenti po megabajtu.

Prema podacima objavljenim od 31. maja ove godine na sajtu Republičke agencije za elektronske komunikacije (RATEL), cene rominga kod domaćih operatera kreću se od 0,43 do 3,27 evra kod Telenora, Telekom Srbija MTS naplaćuje od 0,47 do 6,15 evra, a VIP mobajl od 0,86 do 2,19 evra po minuti.

Razlike u cenama zavise od toga da li se radi o postpejd ili pripejd korisniku i u koju zemlju putuje.

Za SMS poruke poslate u romingu, kod domaćih operatera cene su u rasponu od 0,20 do 0,67 evrocenti, prenosi Tanjug.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik